HIK Heemstede in Kaart tandartsen Drent Bueren

“Als patiënt ben je hier geen nummer, maar een naam”, HIK 2020

“Als patiënt ben je hier geen nummer, maar een naam”, HIK 2020

“Als patiënt ben je hier geen nummer, maar een naam”

 

Tandartsen Drent is al decennialang een gevestigde naam in Heemstede. Als vast baken in de Indische buurt ontvangen tandartsen Johan Drent en Kees van Bueren vele patiënten in hun moderne, warme praktijkruimte. “En gelukkig zien we hen met een mooie glimlach weer naar buiten gaan!”

 

Tandartsen Drent is een echte familiepraktijk. Johan Drent is in 2003 afgestudeerd aan de ACTA en hierna begonnen in een praktijk in Amsterdam. Dit heeft hij gedurende zes jaar gecombineerd met werken bij de praktijk van zijn ouders, die toen nog op de Johan Wagenaarlaan in Heemstede gevestigd was. Johan: “Sinds 2008 werk ik fulltime in de praktijk, die datzelfde jaar is verhuisd naar het huidige pand aan de Javalaan. In 2010 heb ik de praktijk van mijn ouders overgenomen, die inmiddels met welverdiend pensioen zijn. Het leuke aan een familiepraktijk is dat patiënten van mijn ouders hier nog steeds komen en vragen hoe het met ze gaat.”

 

Geen nummer, maar een naam

Tandarts Kees van Bueren is sinds 2018 werkzaam in de praktijk. Kees: “Toen ik overstapte naar deze praktijk, zijn veel patiënten met me meeverhuisd. Ze vinden het fijn om bij elk tandartsbezoek hetzelfde gezicht te zien. Dat is iets waar men in deze praktijk sowieso op kan rekenen. Doordat we een klein team hebben dat bestaat uit twee tandartsen, twee mondhygiënisten en vijf assistentes, zie je altijd dezelfde gezichten. In de patiëntenkaart houden we ook meer bij dan alleen informatie over de laatste controle. Er staan ook de persoonlijke gesprekken in die we met diegene hebben gevoerd, zodat we bij het volgende bezoek bijvoorbeeld kunnen vragen hoe die mooie reis is geweest of hoe het gaat met de baby die in de tussentijd geboren is. Als patiënt ben je hier geen nummer, maar een naam. Daar waken we echt voor.”

 

“Het is niet alleen een familiepraktijk omdat Johan het heeft overgenomen van zijn ouders”, gaat Kees verder. “Wij zijn zelf ook echte familiemannen en zijn dol op onze kids. Veel ouders vinden het een geruststellend idee dat we al snel een connectie hebben met hun kinderen. Dat is overigens een van mijn favoriete aspecten uit het vak; een patiënt van jongs af aan te ontvangen en die te zien opgroeien.”

 

Altijd de beste zorg

Johan: “Als tandartsen zijn we heel breed opgeleid, dus je kunt bij ons voor van alles terecht; van wortelkanaalbehandelingen tot kronen en van facings tot vullingen. Als iets te specialistisch is, zoals implantologie, hebben we goede verwijsrelaties waarmee we samenwerken. Een patiënt krijgt zo altijd de beste zorg.”

 

“Het is bekend dat de ontwikkeling in de tandheelkunde erg snel gaat, maar ook de wensen van patiënten blijven veranderen. Wij volgen de nodige cursussen om met die veranderingen mee te kunnen bewegen. Daar zit vanzelfsprekend veel tijd in, maar het zorgt ervoor dat we mensen nog beter kunnen helpen. Dat geeft veel voldoening; iemands gebit écht zien verbeteren, zodat je trots kunt zijn op je eigen werk.”

 

Het volledige artikel vindt u hier:

HIK 22 binnenwerk 2020 – Tandartsen Drent – V2

 

Publicatiedatum: 14-12-2020


Terug naar overzicht